×

Bruna Branco / Unsplash

ΑΡΧΙΚΗ > ΔΙΑΤΡΟΦΗ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Carbonara: αυθεντική ιταλική συνταγή σε ελάχιστο χρόνο!

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την προέλευση του ονόματός της. Δεδομένου ότι το όνομα προέρχεται από το carbonaro (η ιταλική λέξη για τον καυστήρα ξυλάνθρακα), ορισμένοι πιστεύουν ότι το πιάτο κατασκευάστηκε για πρώτη φορά ως ένα πλούσιο γεύμα για τους Ιταλούς εργάτες σε κάρβουνο.

 

Σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών η ετυμολογία έδωσε τον όρο «σπαγγέτι ανθρακωρύχου». Φαίνεται πολύ πιο πιθανό, όμως, να πρόκειται απλά για ένα αστικό πιάτο από τη Ρώμη.

Όπως και να έχει, εμείς την αγαπάμε και την μαγειρεύουμε συχνά, αφού έχουμε την πανεύκολη αυθεντική συνταγή της.

Τι υλικά θα χρειαστούμε για 4 άτομα:

350γρ. Spaghetti

150γρ. Μπέϊκον σε φέτες

4 Κρόκοι από μεγάλα αυγά

100γρ. τριμμένο τυρί Pecorino

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους μαζί με μία πρέζα αλάτι και 50 γραμμάρια Pecorino και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια σε ξύλο κοπής.

Βάζουμε το βαθύ αντικολλητικό τηγάνι μας σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, ώστε να αρχίσουν να γίνονται τραγανά.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια (βγάλε τα 1-2 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία), μέχρι να είναι al dente.
Όταν το μπέικον και τα Spaghetti είναι έτοιμα, αποσύρουμε το τηγάνι με το μπέικον από την φωτιά, προσθέτουμε τα Spaghetti μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο βράζει και το μείγμα με τους κρόκους.

Ανακατεύουμε καλά για 35-40 δευτερόλεπτα για να μην προλάβει να ψηθεί το αυγό και να δημιουργήσει μία ωραία σάλτσα, προσθέτοντας το υπόλοιπο Pecorino, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φυσικά, πασπαλίζουμε λίγο ακόμα pecorino από πάνω, αφού σερβίρουμε.

Έτοιμη! Αυτή είναι η πιο λαχταριστή καρμπονάρα που έφαγες ποτέ!