×

Youjeen Cho / Unsplash

ΑΡΧΙΚΗ > ΔΙΑΤΡΟΦΗ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πασχαλινή συνταγή: Δεν κρατάμε κανένα μυστικό για το τέλειο τσουρέκι!

Το ζύμωμα των τσουρεκιών από την Μ. Τρίτη μέχρι τη Μ. Πέμπτη είναι ένα έθιμο που άντεξε στον χρόνο.

Η μυρωδιά του τσουρεκιού που ψήνεται στον φούρνο γυρνά την οικογένεια στις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων.

Δες την beasy συνταγή μας για σπιτικά, πεντανόστιμα τσουρεκάκια!

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

700gr αλεύρι
240gr ζάχαρη
160gr βούτυρο
200gr γάλα
70gr μαγιά φρέσκια
3 αυγά
2 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
2 κουταλάκια γλυκού κακουλέ
1 βανίλια και μια πρέζα αλάτι

Η διαδικασία:

Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο γάλα, προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι, ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1. τα αυγά χτυπημένα, 2. τη μαγιά που έχει φουσκώσει, 3. το μαχλέπι, 4. το κακουλέ, 5. τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι.

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, διπλώνοντας το ζυμάρι και για να γίνουν οι κλωστές αφήνουμε να φουσκώσει διατηρώντας το χώρο ζεστό.

Όταν διπλασιαστεί η ζύμη αρχίζουμε να πλάθουμε τις πλεξούδες. Πλάθουμε το ένα ταψί, αφήνουμε να φουσκώσει και ψήνουμε στη δεύτερη σκάλα στους 150βαθμούς στον αέρα. Μόλις βάλουμε το ταψί στο φούρνο πλάθουμε τις επόμενες πλεξούδες για να έχουν χρόνο να φουσκώσουν.

Είναι έτοιμα όταν βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα!

Για το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστούμε:

1 κουβερτούρα
85gr μαργαρίνη
5 κουταλιές γάλα
1 κρόκος

Η διαδικασία:

Λιώνουμε τη σοκολάτα στο γάλα, έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και τέλος τον κρόκο. Περιχύνουμε όταν το τσουρέκι είναι κρύο.

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!