×

Julien Pianetti / Unsplash

ΑΡΧΙΚΗ > ΔΙΑΤΡΟΦΗ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή: Αυθεντικό ζουμερό ριζότο με άγρια μανιτάρια!

Το κλασικό ιταλικό ριζότο μανιταριών το ζηλέψαμε και έτσι βρήκαμε την πιο νόστιμη, σπιτική συνταγή για να το φτιάξουμε!

Το ριζότο με άγρια μανιτάρια είναι μια κλασική, αυθεντική συνταγή που ακολουθούμε εδώ και χρόνια, αφού πετυχαίνει την πιο αρωματική και κρεμώδη υφή!

Τι υλικά θα χρειαστούμε:

1 ποτήρι ρύζι Arborio

1 σακουλάκι αποξηραμένα porcini

4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κ.σ. βούτυρο

2 ποτήρια νερό (περίπου)

Αλάτι- πιπέρι- ελαιόλαδο

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε:

Αφού μουλιάσουμε για 15 περίπου λεπτά τα μανιτάρια, τα τσιγαρίζουμε σε λίγο βούτυρο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και περιμένουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.

Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και σιγά σιγά ρίχνουμε το νερό. ανακατεύοντας συνέχεια.

Το ριζότο όταν είναι έτοιμο θα έχει κρεμώδη υφή.

Τέλος ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο, τρεις κουταλιές παρμεζάνα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω λίγη παρμεζάνα.

Et voila! Καλή όρεξη!