×

Skyla Design / Unsplash

ΑΡΧΙΚΗ > ΔΙΑΤΡΟΦΗ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή: Η πιο εύκολη τάρτα σολομού που θα γίνει ανάρπαστη!

Άπαξ και αγαπήσεις τον σολομό, τον αγαπάς για πάντα…και τον κάνεις τάρτα!

Αυτή η τάρτα σολομού απευθύνεται σε εκείνους που αγαπούν την ιδιαιτερότητα, αλλά και την εκλεπτυσμένη γεύση του σολομού!

 Ειδικά το καλοκαίρι; Τη λατρεύουμε! 

Τι θα χρειαστείς για την τάρτα σολομού;

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι

135γρ. βούτυρο κρύο

1 αυγό

50 ml νερό από το ψυγείο

Αλάτι

Για την γέμιση:

1κ.σ. βούτυρο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 πράσο

λίγα φύλλα σπανάκι ή σέσκουλα

λίγο λευκό κρασί

δυόσμο

άνηθο

½ κ.σ. αλεύρι

250γρ. σολομό

150γρ. κρέμα γάλακτος

2 αυγά

1500γρ. τυρί κρέμα

Τα βήματα για να φτιάξεις την τάρτα σολομού:

Τρίβoυμε το αλεύρι με το βούτυρο, αρχικά το μείγμα θα γίνει ψυχουλιαστό.

Προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το νερό.

Ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις, για να μην ζεσταθεί η ζύμη. Την τυλίγουμε με διαφάνεια και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε το σπανάκι ή τα σέσκουλα και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν καλά.

Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο και το αλεύρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα σκεύος για τάρτες, στρώνουμε τη ζύμη και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το μίγμα κι από πάνω τον σολομό. Χτυπάμε την κρεμά γάλακτος, την κρέμα τυριού και το αυγό και περιχύνουμε την τάρτα.

Αν χρειαστεί υγρασία προσθέτουμε ελάχιστο γάλα.

Ψήνουμε στους 180οC για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να σφίξει το μίγμα.

Et voilà!