×

Xuan Nguyen / Unsplash

ΑΡΧΙΚΗ > LIVING > ΤΑΞΙΔΙΑ

Οι πιο γραφικές Χώρες των Κυκλάδων, εκεί όπου δεν μπορείς να χορτάσεις βόλτες!

Κάναμε το γύρο των Κυκλάδων και συγκεντρώσαμε τις πιο γοητευτικές Χώρες αυτών των πανέμορφων, ελληνικών νησιών!

Νησί χωρίς μια Χώρα γεμάτη στενά, πλακόστρωτα σοκάκια,  λευκά σπίτια και μπλε παράθυρα δεν είναι Κυκλάδες.

Δες τη λίστα που φτιάξαμε με τις Χώρες των Κυκλάδων που κλέβουν την παράσταση, αλλά και τον φακό των φωτογράφων!

Χώρα Φολεγάνδρου

Σαν να κρέμεται σχεδόν αφοπλιστικά από τον γκρεμό, μια λευκή καστροπολιτεία που αποτελεί το ιδανικό μέρος για σουλάτσο γύρω γύρω από τα πολυάριθμα στενάκια της. Είναι τόσο μικρή, όσο και απολαυστική. Η θέα εξαιρετική, αφού είναι χτισμένη 200μ. πάνω από τη θάλασσα και τα καλόγουστα μαγαζάκια της δεν έχουν αφιερωθεί ακόμη στον κοινότυπο τουρισμό.

Φολέγανδρος

Χώρα Αμοργού

Δεν πάμε πολύ μακριά. Η Χώρα της Αμοργού είναι ο αγαπημένος λαβύρινθος των Κυκλάδων. Παραδοσιακή, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με αυλές που μοσχομυρίζουν, καφενεία ανέγγιχτα από τον τουρισμό κι ένα κάστρο ακριβώς στην καρδιά της. Δε θα τη δεις από το πλοίο ούτε για φωτογραφία. Κρυμμένη καλά μέσα στο δικό της πανέμορφο σημείο συνάντησης για καλό, ελληνικό καφέ.

Αμοργός

Χώρα Σύρου

Αρχοντική, με μια ιστορία που κρατά πολλά πολλά χρόνια. Η αρχόντισσα των Κυκλάδων έχει δοξαστεί κι όχι τυχαία, αφού η Χώρα της είναι γεμάτη με νεοκλασικά σπίτια, καρτποσταλική ομορφιά και μια ξεχωριστή κουλτούρα που αναδύει κάθε χρόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ τέχνης που δε θα βρεις εύκολα κάπου αλλού. Αριστοκρατική και σύγχρονη.

Σύρος

Χώρα Κιμώλου

Χαλαρή, λιτή, ήπια. Το λεγόμενο «Χωριό», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι είναι ο μεγαλύτερος οικισμός της ανερχόμενης Κιμώλου. Περιμετρικά του μεσαιωνικού της κάστρου, τα σοκάκια γεμίζουν από ζωή, ιδιαίτερα τη νύχτα. Αν ψάχνεις για ακατέργαστες Κυκλάδες, κάνε μια στάση εδώ.

Κίμωλος

Χώρα Άνδρου

Η Άνδρος θα μπορούσε και να μαλώσει με τη Σύρο για τον τίτλο της πιο αρχοντικής. Νεοκλασικά κτίρια και σπίτια καπεταναίων, υπέροχα μουσεία που ζηλεύει κι η Αθήνα, γκαλερί, δρομάκια με παραδοσιακό αμυγδαλωτό κι ένα μνημείο στην άκρη, εκείνο του Άγνωστου Ναύτη να χαζεύει το Αιγαίο.

Άνδρος

Χώρα Τήνου

Στα «6 μέρη στην Ευρώπη που προσφέρουν καταφύγιο από τα πλήθη» των New York Times φιγουράρει το όμορφο νησί μας. Ένα νησί με τη δική του γοητεία, φημισμένο για το μάρμαρό του, τα γραφικά καλντερίμια και τις φούξια βουκαμβίλιες, αλλά και τα αμέτρητα χωριά. Η χώρα ζωντανεύει ξεχωριστά το ιδιαίτερο παρελθόν του νησιού.

Τήνος

Σέριφος, Σίφνος, η παλιά Χώρα της Νάξου κι άλλες πολλές θα μπορούσαν να μονοπωλήσουν ολόκληρες σελίδες. Οι Κυκλάδες είναι Κυκλάδες, όπου κι αν πας κι αν μη τι άλλο, αναζητούν να τις περπατήσεις.

Μην αργείς! Ο Ιούλιος ήδη ξεκίνησε …