×

Ben White / Unsplash

ΑΡΧΙΚΗ > ΓΟΝΕΙΣ > ΓΟΝΕΙΣ

Τι μπορώ να κάνω για να βεβαιωθώ ότι τα παιδιά μου θα πετυχαίνουν στη ζωή;

Έχουν γραφτεί πολλά σχετικά με τα χαρακτηριστικά των ενηλίκων με υψηλά επιτεύγματα και τι τους κάνει διαφορετικούς από όλους τους άλλους.

Τι μπορείς να κάνεις για να συμβάλλεις στην επιτυχία των παιδιών σου; Υπάρχουν μερικά tips και είναι super απλά.

Δείπνο σαν οικογένεια

Σύμφωνα με μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, τα παιδιά που τρώνε με τις οικογένειές τους περίπου πέντε ημέρες την εβδομάδα παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα κατάχρησης ουσιών, εφηβικής εγκυμοσύνης, παχυσαρκίας και κατάθλιψης. Έχουν επίσης υψηλότερους βαθμούς, καλύτερο λεξιλόγιο και περισσότερη αυτοεκτίμηση.

Χρόνος χωρίς οθόνη

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι εγκέφαλοι των μικρών παιδιών μπορούν να τροποποιηθούν μόνιμα όταν αφιερώνουν πολύ χρόνο, χρησιμοποιώντας smartphones. Συγκεκριμένα, παρεμποδίζεται η ανάπτυξη ορισμένων ικανοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης και της προσοχής, του λεξιλογίου και των κοινωνικών δεξιοτήτων. Τραπέζι, αυτοκίνητο και κρεβατοκάμαρα χωρίς οθόνη.

Δουλειά εκτός σπιτιού

Οι ερευνητές του Harvard Business School διαπίστωσαν ότι όταν οι μητέρες εργάζονται εκτός σπιτιού, τα παιδιά τους είναι πιο πιθανό να απασχοληθούν και να βγάλουν περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τα παιδιά των μητέρων χωρίς καριέρα.

Μικροδουλειές στο σπίτι

Σε αντίστοιχη έρευνα του Χάρβαρντ διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που πέτυχαν τη μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία, βοηθούσαν με τις μικροδουλειές του σπιτιού.

Έλεγχος των επιθυμιών

Το κλασικό πείραμα Marshmallow του 1972 περιλάμβανε την τοποθέτηση ενός marshmallow μπροστά από ένα μικρό παιδί, με την υπόσχεση ενός δεύτερου marshmallow αν αυτό κατάφερνε να αποφύγει να το φάει, όταν ο ερευνητής έφευγε από το δωμάτιο για 15 λεπτά. Τα παιδιά που κατάφεραν να αντισταθούν στον πειρασμό να φάνε το marshmallow μεγάλωσαν σαν άτομα με καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες, υψηλότερες βαθμολογίες και χαμηλότερη συχνότητα κατάχρησης ουσιών. Αποδείχθηκαν επίσης λιγότερο παχύσαρκα και σε θέση να αντιμετωπίζουν καλύτερα το άγχος.

Πρόκειται για μια συνεχή μάχη ανάμεσα στην αναβλητικότητα και τα κίνητρα να ολοκληρώσεις μια ενέργεια, είτε σου αρέσει είτε όχι.

Διάβασε τους βιβλία

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι τα μωρά των οποίων οι γονείς τους διάβαζαν βιβλία, πριν ξεκινήσουν το δημοτικό σχολείο, έκαναν το διάβασμα μια δραστηριότητα και μια συνήθεια που αγαπούν και αργότερα.

Ενθάρρυνε τους να ταξιδεύουν

Τα παιδιά που ταξιδεύουν από μικρή ηλικία, παρουσιάζουν αυξημένη αποδοχή άλλων πολιτισμών και εθνικοτήτων, προθυμία γνώσης και εξερεύνησης, αυξημένη ανεξαρτησία, αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη, περισσότερη πνευματική περιέργεια, καλύτερη προσαρμοστικότητα και ευαισθησία.

Άφησέ τα να αποτύχουν

Η αποτυχία βοηθά το παιδί να μάθει να αντεπεξέρχεται, μια δεξιότητα που είναι σίγουρα απαραίτητη στον πραγματικό κόσμο. Του παρέχει, επίσης, την εμπειρία ζωής που απαιτείται για να συνδεθεί με τους συνομηλίκους του σε έναν πραγματικό τρόπο. Με την πάροδο του χρόνου, τα παιδιά που έχουν βιώσει την ήττα ενισχύουν την ανθεκτικότητά τους και είναι πιο πρόθυμα να επιχειρήσουν δύσκολα καθήκοντα και δραστηριότητες, επειδή δεν φοβούνται να αποτύχουν.